İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta sonu soğuk ve yağışhava beklendiği ve hava sıcaklığının fırtınayla birlikte düşmesinin beklendiğini duyurdu.AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek.

istanbul-yagmur-2Ode_cover
İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta sonu soğuk ve yağışlı hava beklendiği ve hava sıcaklığının fırtınayla birlikte düşmesinin beklendiğini duyurdu.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek.İBB ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırda bekletilirken, İstanbullulara  yaşanabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

AK Parti'de kabine değişikliği iddiaları! İşte kulislerde "yeri sağlam" denilen 5 bakan AK Parti'de kabine değişikliği iddiaları! İşte kulislerde "yeri sağlam" denilen 5 bakan

yağmur-1

İBB AKOM verilerine göre İstanbul’da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek, sıcaklıkların, 4 ila 8 derecelere kadar düşeceği belirtilen açıklamada, şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceği kaydedildi.

rüzgar yağmur

Rüzgârın Cumartesi günü fırtına (40-60km/s), Pazar günü ilk saatlerden itibaren ise kısa süreli hamlelerle tam fırtına (80-100km/s) şiddetinde eseceği belirtiliyor. Sonrasında 8-10 derecelik ani sıcaklık düşmesi ile birlikte kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. Yağışların şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.

Editör: Nehir Durdağı