İYİ Parti'deki liste krizinde her kafadan ses çıkıyor. Listeye yazılıp çizik yiyenler isyanlarda. Önce Koray Aydın’a yönelmişti öfke sonra görüldü ki işin başı Akşener. İP’te olup da bu Ali Cengiz oyunlarına alışmamaları da tuhaf gerçekten. Parti nasıl kuruldu, unuttular mı?

Akşener, DYP’den başlamak üzere girdiği her partide ya genel başkanlığa oynadı ya da oynayanların tarafında oldu. Mersin yerel seçiminde adaylarının dilekçesi seçim kuruluna iş işten geçtikten sonra teslim edilmesi, sıradan mıdır mesela? Buna inanan varsa siyaseti bırakmalı. HDP destekli CHP’nin adayı kazansın diye yapılan kötü bir mizansendi.

Aytun Çıray’da suikast timi başının, Meral Hanım olduğunu belirtmiş zaten. Sözde kumpasa uğramışlar. İP’in gelecekte, AKP ile ittifak yapacağını söylüyor. Aynısını yine İP’ten istifa eden başka birisi daha dillendirmişti.

Meral Hanım bu. Erbakan Başbakan, Demirel Cumhurbaşkanı iken, kendisi de henüz taze bir vekil ve bakanken İçişleri Bakanlığına ait tayin kararnamesinin üst nüshası Erbakan’a imzalatıp, tayin listesini değiştirip Demirel’e götürmüş, ortaya çıkınca Erbakan küplere binmişti. (Hürriyet Gazetesi, 1997)(1)

Cumhur İttifakı ile birleşme senaryosunda, girecekmiş gibi davranılıp son anda U dönüşü yapabileceğinin hesabı mutlaka yapılmıştır.

Diğer bir düşünce ise Akşener’in bazı adları doğrudan Babacan-Davutoğlu’nun partisine yollamak yerine yine böyle bir oyuna girildiği. İP genel başkanının bu tür oyunları rahatça kurabilecek zeminde hareket etmesi “olabilir” dedirtiyor doğrusu. Genel kurula katılmayan çizilen adlara baktım, eski kumpasçılar.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un “Partide ahlaksız bir operasyon olmuştur” cümlesi ilginç. Sonra “Koltuk onların, adamlık bizim olsun” demesi de. Bakalım ceylan derili koltuk olmadan da, aynı cümleyi kurabilecek mi? Ümit Özdağ ise liste konusunda “pusu kuran adama” pek kızgındı.

İktidar partisi ile ittifakta problem olacak siyasilerin temizlendiği tezi ne kadar doğru zaman içinde göreceğiz. Üstü çizilenler olası ittifaka kurban edilmişe benziyorlarsa da, konuşmak için çok erken.

Bu tez gerçekleşmeyecek de olsa, çizilenleri görmek iyi geldi.