İYİ Parti 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelinde aldığı yüzde 3,77'lik oyla 6'ncı parti konumuna geriledi. Şehirler içerisinde sadece Nevşehir'de belediye başkanı çıkarabilen İyi Parti 27 ilçede seçimlerden zaferle çıkarken bir önceki seçime göre yüzde 6'nın üzerinde oy kaybetti.

Yerel seçimler sonrasında ilk olarak Bilge Yılmaz Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevini bıraktığını açıklayıp Akşener'i de istifaya çağırmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu partideki Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa ederken partinin Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevini bıraktığını duyurmuştu.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ise  genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Fatih Erbakan'ı şoke eden istifa. 'Cumhurbaşkanımıza haksız ithamlar' diyerek açıkladı Fatih Erbakan'ı şoke eden istifa. 'Cumhurbaşkanımıza haksız ithamlar' diyerek açıkladı

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz kurultay kararı sonrası adaylıklarını duyurmuştu. Ayrıca Kürşad Zorlu'nun da başkan adaylığını açıklamaya hazırlandığı iddia edildi.

Aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'in kongrede kimi destekleyeceği merak konusu iken  kulislerde konuşulanlara göre Meral Akşener'in başkanlık yarışında Müsavat Dervişoğlu'nu destekleyeceği ve ekibine bu ismi işaret edecek.

Daha önce partideki genç hareketin desteğini alarak aday olacağını duyuran  Mehmet Tolga Akalın'ın ise Müsavat Dervişoğlu'nun lehine adaylıktan çekilebileceği Dervişoğlu'nu destekleyebileceği belirtiliyor.

Editör: Nehir Durdağı