Beşiktaş, 3'te 3 yaptı! Siyah beyazlı takım, Alanyaspor karşısında da sahadan mağlup ayrıldı ve ligde üst üste 3. yenilgisini aldı.

Beşiktaş, maça hızlı başladı. 5. dakikada sağ kanattan ceza sahası içine giren Rachid Ghezzal’ın yerden pasıyla buluşan Kenan Karaman'ın vuruşu savunmadan döndü. İkinci denemesinde Serkan Kırıntılı’dan seken topu Atiba Hutchinson tamamlamak istedi ancak, Serkan kurdardı. Bu pozisyonda Beşiktaşlı futbolcuların penaltı itirazları oldu.

14. dakikada Efecan Karaca sağdan topla birlikte çizgiye kadar indi, topu çevirdi. Bomboş durumdaki Babacar topu filelere yolladı: 1-0. 

40. dakikada Awaziem'in pasını Efecan Karaca kontrol etmek isterken Domagoj Vida’nın uzaklaştırmak istediği top Emre Akbaba’nın önünde kaldı. Kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kalan Akbaba vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen hakem Alper Ulusoy, Efecan Karaca’nın pozisyonun öncesinde ofsayt olduğuna karar verdi ve ilk yarı 1-0 Alanyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının başında Alanyaspor Babacar ile yine gole yaklaştı ancak ilginç bir pozisyon yaşandı. Sol kanattan ceza sahası içine giren Umut Güneş’in yerden ortasını arka direkte Babacar tamamlamak istedi. Senegalli futbolcunun vuruşu üst direkten yere çarptı ve ikinci kez direğe değerek oyun alanına döndü.

63b dakikada Rachid Ghezzal’ın kaleyi karşıdan gören noktadan çektiği şut savunmaya çarparak ağlarla buluştu. Ancak kaleci Serkan Kırıntılı’nın önünde bulunan Cyle Larin’in görüş açısını kapattığı gerekçesiyle gol iptal edildi. 

90+4. dakikada savunmadan gönderilen uzun pasta Beşiktaş savunmasını az adamla yakalayan Aytemiz Alanyaspor’da Diedhiou önce Welinton sonra kaleci Ersin Destanoğlu’ndan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Alanyaspor’u 2-0’lık galibiyete taşıdı.

Maç bu skorla bitti.

Editör: Haber Merkezi