ALKIŞLAR bir kez daha dünya şampiyonluğuna ulaşan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı'na. Dünyanın en iyi 8 takımının katıldığı turnuvaya, Avrupa ayağından sadece iki takım davet edildi ve ikisinin de Türk takımları olması turnuva öncesinde gücümüzün göstergesiydi. Bu takımlar, son dünya şampiyonu Vakıfbank ile daha önce şampiyonlukları olan Eczacıbaşı'ydı.
 
Vakıfbank'ın kızları yenilgisiz geldikleri finalde, Brezilya'dan gelen Minas takımı ile oynama hakkını kazandı. Dünyanın en iyi smaçörü sayılan Çinli Ting Zhu'yu, dünyanın en iyi pasör çaprazı sayılan Hollandalı Lonneke'yi ve son dünya şampiyonu Sırbistan'ın takım kaptanı Milena Rasiç'i kadrosunda barındıran Vakıfbank, Türk oyuncular pasör Cansu, libero Gizem ve 2 metrelik devleri Zehra ve Ebrar ile üçüncü şampiyonluğuna zorlanmadan ulaşmasını bildi.
 
Şampiyona Çin'deydi ve tartışmasız dünyanın en iyi smaçörü olan Ting Zhu'yu Vakıfbank forması ile izlemek isteyen Çinli sporseverler, her maçımızda salonun tamamını doldurdu. Voleybol Çin'in milli sporu ve Ting Zhu onların en önemli voleybol kahramanı. Vakıfbank yöneticileri burada da önemli bir PR çalışmasına imza attılar ve salonu dolduran Çinlilere üzerinde Zhu'nun adının yazılı olduğu Vakıfbank forması dağıtarak hem seyircinin de gönlünü fethettiler, hem de dünya televizyonlarında reklamlarını yaptılar. 
 
Dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk takımımız Fenerbahçeydi. Sonra Eczacıbaşı'nın şampiyonluğu geldi. Son iki yılın şampiyonu ise Vakıfbank. Alkışlar şampiyon Vakıfbank ve bu turnuvada tek yenilgisini yarı finalde alarak dünya üçüncüsü olan Eczacıbaşı kulüplerimize. Eğer Eczacıbaşı yarı finalde yenilmese, final iki Türk takımı arasında olacaktı. İki takımımızın da ülke tanıtımına bu şekilde yaptıkları katkı tüm takdire değer.