İbn. Abbas naklediyor; Bir gün Hz. Ebu Bekir ra Resulü Ekrem'e;  ''Ey Allah'ın Resulü seni ihtiyarlamış görüyorum'' dedi.
Allah Resulü şöyle buyurdu; ''Beni, Hud, Vakıa, Mürselat, Nebe ve Tekvir sureleri ihtiyarlattı”, buyurdu.
ALLAH KORKUSUNDAN CİĞERLERİ PARÇALANAN GENÇ:
Sehl İbn. Sa'd anlatıyor; ''Ensardan bir gencin gönlünü Allah korkusu ve saygısı sarmıştı. O şahıs, ne zaman cehennemi hatırlasa, ağlardı. Bu korku, o genci evine hapsetti. Bu durum Allah Resulüne anlatıldı. Resulullah sav kalktı ve o gencin evine ziyarete gitti.
Allah Resulü, genci görünce bağrına bastı; ancak o genç cansız vaziyette yere yığıldı.
Allah Resulü; arkadaşınızı teçhiz edin, defnedin zira, Allah korkusu onun ciğerlerini paramparça etmiş'' buyurdu.
*
Eğer bildiğimi bilseydiniz:
Ebu Zer ra şöyle buyurmuştur: ''Allah'a yemin ederim ki,  eğer benim bildiğimi bilseydiniz ne  hanımlarınıza yaklaşır, ne de yataklarınızda yatardınız. Allah beni kesilen ve meyvesi yenilen bir ağaç olarak yaratsaydı da insan olmanın ağır vebali altına girmeseydim''...
Ebu'd-Derda ra şöyle demiştir;
''Ölümden sonra göreceklerimizi bilseydiniz, ne iştahla, yemek yerdiniz, ne de bir şey içerdiniz. Kalabalık yerlere çıkar ve bağrınızı döverek, durumunuza ah u vah ederdiniz. Keşke Allah beni,  kesilen ve meyvesi yenilen bir ağaç olarak yaratsaydı…''

BİR AYET:

Siz nerede olursanız olun, Allah sizinle beraberdir. (Hadid; 57/ 4)

BİR HADİS:

Ebu Hüreyre Resulullah sav'in şöyle buyurduğunu söyledi: Kişinin kendisini ilgilendirmeyen şeyleri terk etmesi, Müslümanın İslamiyetine ait güzelliklerindendir. (Tirmizi)