MÜŞRİKLER’İN Allah’ın mescitlerini imar etmeleri düşünülemez. Müşrikler için mescitleri imar etmek diye bir şey söz konusu değildir. Hz. Peygamberin amcası Abbas müşrik iken, Müslümanlarca esir alınmıştı. Müslümanlar onu şirk ile ve sıla-ı rahmi kesmekle ayıpladılar, Hz. Ali de o’na kaba sözler söyledi. Bunun üzerine Abbas şöyle dedi: ‘’Niye bizim hatalarımızı söylüyor, ama güzel yönlerimizi gizliyorsunuz..

Biz Mescid-i Haramı imar ederiz, Ka’benin perdesini yenileriz, hacılara su dağıtırız, esiri hürriyetine kavuştururuz.’’ Bu münasebetle ayet nazil oldu. ‘’Onların bütün amelleri boşa gitmiştir.’’Onlar, hayırlı işleri şirk ile karıştırdıklarından, bütün amelleri boşa gitmiştir. ‘’Ateşte de onlar daimi kalacaklardır.’’ Allah’ın mescitlerini ancak şunlar imar eder: ‘’Namazı dosdoğru kılan.’’ ‘’Zekatı veren.’’ Öyle anlaşılıyor ki, Allahın mescitlerini imar etmek, ilmi ve ameli kemalatı cem edenler için söz konusudur. Hz. Peygamberden şöyle rivayet edilir: Allah şöyle buyurdu: ‘’Yeryüzünde benim evlerim, mescitlerdir.’’

ALLAH’IN MESCİTLERİNİ KİM İMAR EDER:

‘’Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.’’ (Tevbe suresi; 18) Evet, Allah’ın mescitlerini Allah’a iman edenler imar eder. Müslüman postuna bürünerek; ‘’ÇAMLICA’’ Camisini eleştirerek 60 bin müslümanın ibadet edeceği çamlıca camisini yaptıran o imanlı yüreği eleştirenleri, TÜRK milleti nihayet anladı sanırım. Allah’ın mescitlerini yaptırabilmek için Kafdağı kadar iman ister. Çamlıca camisini ibadete açan insan’ın önce imanına baksın. İman, şöhret veya bir gösteriş işi değildir. İman, inanmak ve inandığın gibi yaşamaktır. İman, Haçlılara şirin görünmek için nüfusunun 0/ 99’u müslüman bir ülkenin evlatlarına ‘’ÇAMLICA CAMİSİNİ’’ hizmete açan Başkan Erdoğan da asırlar sonra da bir Kanuni, bir Sultam Mehmet Han ve Sultan Ahmet gibi sevap defterleri kıyamete kadar açık olacaktır.