Kuzey Denizi'nde bulunan Alman Körfezi'nde Polesie ve Verity adlı iki yük gemisi salı sabahı saat 05.00 sularında çarpıştı.

Verity adlı yük gemisi batarken, mürettebattan kayıpların olduğu bildirildi. Bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına başlandı. Kurtarılan bir kişi tedavi altına alınırken diğer kayıpların aranmasına gemi ve helikopterlerle devam ediliyor.  Kayıp sayıları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail, Refah'a kara saldırısı başlatacak! İsrail, Refah'a kara saldırısı başlatacak!

Kaza sonrasında  batan 91 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki Verity, Büyük Britanya'daki Immingham'a gitmek üzere Bremen'den denize açılmıştı.Yüzer durumdaki Polesie ise 190 metre uzunluğunda ve 29 metre genişliğine sahip. Gemi Hamburg'dan İspanya'nın La Coruña limanına gidiyordu. Kaza sırasında Polesie'de 22 kişi bulunuyordu. Kazanın nedeni soruşturuluyor.

Almanya Denizcilik Acil Durumlar Merkez Komutanlığı (CCME), Kuzey Denizi’nin güneydoğusundaki Alman Körfezi’nde iki kargo gemisinin çarpıştığını, gemilerden bir tanesinin battığını ve mürettebattan kayıplar olduğunu duyurdu.

CCME bugün yaptığı açıklamada “Salı sabahı erken saatlerde (saat 5 sıralarında) Alman Körfezi’nde bir gemi çarpışması meydana geldi. POLESIE ve VERITY adlı kargo gemileri Heligoland adasının yaklaşık 22 kilometre güneybatısında ve Langeoog adasının 31 kilometre kuzeydoğusunda çarpışmıştır” ifadelerinde bulundu.

Verity adlı kargo gemisinin çarpışma sonrasında battığını aktaran yetkililer, “Bir kişi sudan kurtarıldı ve tıbbi yardım alıyor. Diğerleri ise şu anda kayıp. Kazazedeleri arama çalışmaları devam etmektedir. POLESIE yüzer durumda. Gemide 22 kişi bulunmaktadır” dedi.

CCME, 91 metre uzunluğundaki Verity adlı kargo gemisinin İngiltere bandıralı olduğunu ve 190 metre uzunluğundaki Polesie adlı kargo gemisinin ise Bahamalar bandıralı olduğunun altını çizerek “VERITY Bremen'den İngitere’deki Immingham'a, POLESIE ise Hamburg'dan İspanya'daki La Coruna'ya gidiyordu” ifadesinde bulundu.

Editör: Nehir Durdağı