Almanya'da silahlı kuvvetlerdeki personel eksikliğinin giderilmesi için Alman pasaportuna sahip olmayanların da askere alınması gündemde.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, yabancıların Alman ordusuna alınması önerisinin uzmanlar tarafından gündeme getirildiğini belirterek "Avrupa'da bunu yapan ilk silahlı kuvvetler biz olmayız. Ülkede yaşayan ve Alman vatandaşlığına sahip olmayan ikinci ve üçüncü kuşak (göçmen) insanlar var." dedi.

70 kişiyle başladı tüm ABD'ye yayıldı: En az 570 gözaltı! 70 kişiyle başladı tüm ABD'ye yayıldı: En az 570 gözaltı!

Yabancıların askere alınabilmesi önerisine ana muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi ile hükümet ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) olumlu bakıyor.

CDU Milletvekili Johann Wadephul, "Bu seçenek yalnızca Avrupa Birliği (AB) veya NATO ülkelerinin vatandaşlarına mı yoksa başka vatandaşlar için de mi geçerli olacak? Ve Almancayı tam olarak bilmek gerekli mi?" gibi soruların yanıtlanması gerektiğini belirtti.

FDP Milletvekili ve Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann da yabancıların Alman ordusuna alınabileceğini savunarak, "Alman ordusunda görev yapmak isteyen uygun gençleri ararken daha fazla Avrupalı olarak düşünmek zorundayız." dedi.

Strack-Zimmermann, Alman pasaportuna sahip olmayan askerlerin, Alman ordusunda başarılı bir şekilde hizmet ederek bu pasaportu daha hızlı bir şekilde almalarının da düşünülebileceğini kaydetti.

Karar kesinleşirse Almanya'daki Türkleri de ilgilendirecek.

Editör: Gürel Yurttaş