ABD Başkanı Joe Biden’in “Soykırım ve İstanbul’a Kostantinapolis” dediği andan itibaren hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yeni döneme girdik.
 
Ayasofya’nın yeniden açılması ile ruhların tazelenmesi, fetih kokusunun duyulması onları tedirgin etti. Yazarken bile ulu Ceddim Fatih’in Ayasofya’ya yürüdüğünü nasıl hissediyorsam, onlar da kayıp üzüntüsünü yeninden yaşadılar.
 
Osmanlı Devleti, 1. Dünya savaşında sayısız cephede mücadele ederken Ermeni Taşnak ve Rus ordusu içindeki Ermeniler, Anadolu’da erkeksiz evleri basıp kan döküyordu. O sebeple devlet 24 Nisanda, Ermeni terör örgütü elebaşlarını yakaladı. Ardından bazı Ermeniler için tehcir kararı çıktı. Sonrasını biliyoruz.
 
Uzun lafın kısası, vahşi batı Türkler hakim olursa Dünyayı sömüremeyecekleri için başımıza “sözde Soykırım- Kürdistan” çorabını örmeye çalışıyorlar.
 
“Biz Yapmadık, onlar yaptı” demenin sonunda 24 Nisan 2021’de gelindi. Buradan çıkış için farklı yollar bulma vakti artık.
*  
 
ERMENİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞME
 
Rahmetli Türkeş “sözde soykırım” yalanını bitirmek için 1993 yılında Ermenilerle görüşüyor. Türk Devletinin haberi vardır.
 
1993 Yılı şubatında Ermenistan Başkonsolosu rahmetli Türkeş’le Paris’te görüşür. Dağlık Karabağ İşgalinin sona ermesi, Sözde Soykırım iddialarını sona ermesi üzerinden zemin etüdü yapılır. Ermenistan’ın Türkiye ile kalkınacağı anlatılır.
 
Son görüşme Paris’te Türk Büyükelçi nezdinde(Tanju Bleda) Alparslan Türkeş, Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Ermeni Dışişleri Bakanı(Papazyan) ile yapılır. Tuğrul Türkeş’te vardır. Türkiye’nin 6 Talebi vardı, Ermeni İş adamları ile görüşüldü 600 milyon dolarlık projede anlaşılır. Her taraftan kapalı Ermenistan’a Türkiye üzerinden nefes alma imkânı sunulur.
 
Görüşme yeni bitmişti ki Taşnak güçleri Laçin koridorundan Azerbaycan’a saldırır. Bir yıl sonra bir görüşme daha olur. Türkiye’nin ekonomik ambargoyu kaldırmasını ister Ermeniler, Türkeş “Azerbaycan toprakları işgal altındayken Türkiye bunu yapamaz” der.
 
O görüşmede iki devletin arasına sınıra anıt dikme bile görüşülür. 1915’de tüm ölenler adına. Türkeş’in Türkiye’deki karşılığı sebebiyle onun aracılığında yürüyen görüşmeler Ermeni tarafını etkilemiştir.
 
1997 yılında Ermeni tarafında “Türkeş aracılığı ile Türk Devleti ile anlaşmanın yaralı olacağı” konusu netlik kazandı. Rahmetli Türkeş Almanya’daydı ÇEKAP yaptırmış, doktoru “Kalbinin bir genç kadar sağlıklı” olduğunu söylemişti. Velhasıl tamamen sağlıklı Türkiye’ye döndü, Ermenistan’la son noktayı koyacakken kalp krizinden vefat etti.
 
İşin tuhaf yanı Türkeş’le buluşup görüşmeleri başlatan Ermeni tarafından Petrosyan’da aynı onun gibi kalpten vefat etti.
 
Gelinen noktada, Ermeniler, Rumlar aynı FETÖ-PKK gibi yedi düvelin Türkleri sıkıştırma aparatı. Şu saatten sonra kendi göbeğimizi yine kendimiz keseceğiz velhasıl.