Altılı İttifak'a Kemalist Nihat Genç, tanıyın bu Türk düşmanlarını! Bölücülerin diliyle konuşuyorlar ifadeleriyle tepki göstrerek, CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'den oluşan Altılı İttifak, Atatürkçü ünlü isimlerin hışmına uğramaya devam ediyor. Altı liderin buluşmasına 'ihanet masası' diyen CHP'liler, Ali Babacan ev sahipliğindeki son buluşmada 'Mustafa Kemal' kılıfı kullanılmasına da tepkili.

28 Şubat'ta duyurulan mutabakat metninde ne Türk Milleti ne de Atatürk ibaresi olmayınca kendi tabanından bile büyük tepki gören 'Altılı İttifak', son buluşmada bol bol Atatürk kılıfı kullandı. PKK destekçisi HDP'li belediyelere 'kayyumsuz bir dünya' vaat eden altı parti, Deva Partisi lideri Ali Babacan'ın ev sahipliğindeki buluşmada duvara Atatürk resmi koydu, toplantıyı da 'Mustafa Kemal Zirvesi' olarak adlandırdı. 

Kullanılan imgeler Millet İttifakı destekçisi yayın organlarında büyük övgü aldı ama Altılı İttifak'ı ihanetle suçlayan Atatürkçülerin öfkesi dinmedi. 28 Şubat'ta duyurulan 48 sayfalık metne ateş püsküren isimlerden Atatürkçü yazar Nihat Genç, "Ey millet, hepimizi eşitleyen Cumhuriyet'in kökünü kazımaya and içmişler, sizden temsil gücünü alıp Türkiye'ye 'boyunduruk' vurup etnik parçalara ayırmak istiyorlar!" demişti. 

TANIYIN BU TÜRK DÜŞMANLARINI 

Nihat Genç, Altılı İttifak'ın 27 Mart buluşmasını ise şöyle yorumladı: "Altı parti bir açıklama yayınlamış, yemin etmişler gibi, yine, 'Türk', 'Türk Milleti' yerine 'Türkiye' diyorlar! Tanıyın bu Türk düşmanlarını, bunlar, AKP'ye değil Türk Milletine, Cumhuriyet'e muhalif! 'Türk' demeye korkuyor vatan haini bölücü diliyle konuşuyorlar!"

CHP'yi geçmişte 'katil parti' olarak niteleyen Alican Ayvataş'ın Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu tarafından CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Danışmanı yapılmasına da Nihat Genç zehir zemberek sözler sarf etmişti: "Kırk yılın vatansever cumhuriyetçi kadrolarını partiden kovdunuz, yerine tepeden tırnağa vatan haini Seyit Rızacılarla doldurdunuz, şimdi de, Tele 1'i Halk TV'si Sözcüsü, Y. Özdil ve Uğur Dündar'ı diyor ki gidin tıpış tıpış bu hainlere oy verin, öyle mi?"

Editör: Haber Merkezi