Altın yatırımcısı bu haftadan da umduğunu alamadı. Sebebi malum altın fiyatları deyim yerindeyse çöktü. Yeniden düşüş trendine giren altının gramı şu sıralar 437 bandında. Altındaki son düşüşü yorumlayan teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, yatırımcıya dikkat çeken uyarılarda bulundu. Şatıroğlu altın ve gümüş için iyimserliğini koruyarak, ''beklentim altındaki sıkışmanın bitmesi ve yükselişe geçmesidir." şeklinde konuştu.

Sosyal medya Twitter hesabından açıklama yapan TŞatıroğlu, altındaki yükselişin sıkışmadan dolayı bir türlü çıkışa geçemediğini söyledi. Şatıroğlu, şunları söyledi;

Altın sıkışmaya devam ediyor. Teşvik paketi açıklanacak ancak Senato'dan geçmesi kolay değil. ABD'de karışıklık olursa altın ne olur diye soruluyor. Bunlar spekülatif konular olduğu için bir şey diyemiyorum. Beklentim altındaki sıkışmanın bitmesi ve yükselişe geçmesidir.

Gümüşteki düşüş altın kaynaklı

Altındaki düşüş gümüş fiyatlarına da yansıdı gümüşün gram fiyatı 6 lira seviyesine geldi. Gümüşün ons fiyatı 25 dolar bandında yer alıyor. Gümüşteki düşüşün altın kaynaklı olduğunu söyleyen Tunç Şatıroğlu,"Gümüş için de altın fiyatlarını takip etmeliyiz. Altın önden gidip yolu açmalı gümüş için." ifadelerini kullandı.

Güncel altın fiyatları

Gram altın 436 lira seviyelerinde işlem görüyor. Çeyrek altın 724 lira, Cumhuriyet altını 2.950 liradan satılıyor. 

Editör: Haber Merkezi