Şu stratejik düşman ABD’ye bir bakalım. Ortadoğu’da neler yapıyor? ABD, Ortadoğu bölgesinin her yerinde var. Irak’ta üsleri var, Suriye’de üsleri var, Katar’da üsleri var, Vahabi Suudiler’de üsleri var, Mısır’da üsleri var. BAE’de üsleri var, Bahreyn’de üsleri var. Barzani bölgesinde üsleri var. Ürdün’de üstleri var. Hatta Türkiye’de üsleri var. Özetle var oğlu var. Peki, bu ABD Arapları çok mu seviyor ki bu kadar üssü oralara kondurmuş. Sevmiyor tabii. Hatta normal yaşam standardının biraz üstündeki bir Amerikalı, İnanın bir Arap ile Kürt ile hatta Türk ile aynı sofraya oturup, yemek bile yemez. Çünkü Amerikalıların temel özelliğidir. Kendilerini diğer ülkelerden hep üç beş tık yukarıda görürler. İnsanlara tepeden bakarlar. Konu Arap olunca bu tepeden bakma çok daha yukarılardadır. 

Konu sömürmek

Peki, Amerikalılar bu kadar üssü bu bölgeye niçin kurdular? Cevap basit, sömürmek, kaynakları çalmak için. Bölge ülkelerinin iliğine kadar soymak, petrolünü, doğal gazını hiç etmek. Aralarında çatışma çıkarıp bol bol silah satmak. (Vahabi Suudiler silaha harcadıkları parayı kendi refahlarına harcasaydı, şimdilerde halk olarak Karun gibi zengindiler). Müslüman’ı, Müslüman’a kırdırmak. Ve de ilginç bir detay, dünya tarihinde en çok (milyonlarca) Müslüman insanını öldüren, kanına giren, sakat bırakan, evsiz işsiz ve de yurtsuz bırakan, ülke yine ABD, yani Amerikalılar. Ama bu ABD, Araplar arasında yine baş tacı. Eceli gelen inek, kasabın bıçağını yalarmış misali, durum böyle. 

ABD adaleti

ABD emperyalistlerinin Irak'ı işgali sırasında, işgalcilere direnen milislerce, bir bombalama oluyor. Bombalama sırasında iki ABD askeri ölüyor. Yürütülen soruşturma sonucunda, Iraklı Ali Mansur gözaltına alınıyor. Sorgulama yapılıyor. Deliler toplanıyor. Ancak, Ali Mansur’un olayla ilgili hiçbir bağlantısı bulanamıyor ve serbest bırakılıyor. Ancak sorgulamayı yapan ABD'li gözü dönmüş bir katil var; Michael Behenda. Kin ve nefret dolu genetiğinde psikopatlık olan biri. Serbest kalan Ali Mansur'u takip ediyor. Yakalayarak tekrar sorguya alıyor. Çırılçıplak soyuyor. İşkencenin her türlüsünü deniyor, yapıyor. Ama yine olayla ilgili bir bağlantı bulamıyor. Gözü dönmüş bu ABD'li katil hızını alamıyor, bu masum insanın kafasına iki kurşun sıkarak hayatına son veriyor. Kendine göre bir haydut adaleti uyguluyor. Bu yüzden hakkında dava açılıyor, 25 yıla mahkum ediliyor. Ve bu mahkumu, bu soğukkanlı katili, ABD'nin dengesiz ve yalancı başkanı affediyor. Nasıl bir adalet anlayışıysa! 

Sara Sanders alay eder gibi

Konu bir basın toplantısı sırasında, Beyaz Saray sözcüsü Sara Sanders’e soruluyor, Cevap dünya ile adalet ile alay eder gibi; “Örnek bir mahkum olduğu için serbest bırakıldı” Vay be anlayışa bak! Soğukkanlı, psikopat örnek(!) bir katil. Hem de öyle böyle değil masum savunmasız bir insanı, gözünü kırpmadan öldürecek kadar. Ona işkence edecek kadar. Ne güzel adalet! Tasarlayarak adam öldür, iyi halden salıverir. Böyle bir adalet her yerde olsa dünya katiller sürüsü ile dolar. Bunun adı ABD adaleti işte daha ne denir ki! Çünkü Trump’un gözünde katledilen o Iraklı asker insan(!) bile değildir. Düşünün aynı olayı tersine döndürün. Iraklı bir asker sivil bir ABD'li askeri böyle öldürseydi ne olurdu? Amerikalılar o ülkeyi tehdit eder ve de şantajla o devletinin elinden alır, ülkelerine götürür, büyük bir ihtimalle de idam ederlerdi. Aynı bizden her türlü haltı yiyen, FETÖ’ye PKK’ya yardım yataklık yapan, Casus, kara cübbeli papazı aldıkları gibi. Ve ilginç olan, bu affetme olayı için, Irak’tan, Arap Birliği'nden, Araplardan hiç ses çıkmaması. Şimdilik tık yok. Çıkamaz da. Çünkü yularlarını kaptırmışlar bir kere!