Çanakkale’de etkisini artıran Ege Denizi kaynaklı fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Bozcaada ve Gökçeada’ya yarın yapılması planlanan tüm feribot seferleri, kuvvetli rüzgar ve dalga nedeniyle iptal edildi.
GESTAŞ Sefer İptallerini Duyurdu
Çanakkale Boğazı ve adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş., olumsuz hava koşulları nedeniyle Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında 7 Ocak 2026 günü için planlanan tüm feribot seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.
GESTAŞ’tan yapılan bilgilendirmede, Ege Denizi’nin kuzeyinde beklenen fırtınanın deniz trafiğini tehlikeye sokacağı belirtildi ve yolcuların güncel duyuruları takip etmesi istendi.
Çanakkale Valiliği’nden Vatandaşa Uyarı
Çanakkale Valiliği, fırtına nedeniyle sadece deniz ulaşımında değil, karada da risklerin bulunduğunu belirterek vatandaşları şu konularda dikkatli olmaya çağırdı:
Ulaşımda aksamalar,
Çatı uçması,
Ağaç ve direk devrilmesi,
Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri,
Valilik açıklamasında, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbirli olunması ve yetkililerin uyarılarının dikkate alınması gerektiği vurgulandı.