Kayseri'de ibadet esnasında yaşanan kan dondurucu olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Melikgazi ilçesinde bir camide meydana gelen saldırıda, aralarında husumet bulunan iki kişi arasında yaşanan vahşet, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Saldırganın, namaz kılarken secdedeki adamı boğazından bıçakladığı anlar, izleyenleri dehşete düşürdü.
Cami Avlusunda Sessiz Başlayan Dehşet
Olay, Selçuklu Mahallesi Kocaali Sokak’taki camide dün ikindi vakti gerçekleşti. İddiaya göre 32 yaşındaki Y.Ş., aralarında araç parkı nedeniyle daha önce husumet bulunan 63 yaşındaki Ş.T.'yi camide görünce planını devreye soktu. Namaz kılmakta olan Ş.T.’nin yanına sessizce yaklaşan Y.Ş., secdeden doğrulduğu esnada boğazına bıçakla saldırdı.
Saldırganın, yere düşen Ş.T.'ye defalarca bıçakla vurmaya devam ettiği belirtildi. Bu esnada cemaatin müdahalesiyle saldırgan etkisiz hale getirilirken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.
Sağlık Ekipleri Müdahale Etti, Ancak...
Olay yerine ulaşan sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede, ağır yaralanan Ş.T.’nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Ş.T.’nin cansız bedeni, gerekli adli incelemelerin ardından hastane morguna kaldırıldı. Saldırgan Y.Ş. ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.
Planlı ve Soğukkanlı Saldırı
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Y.Ş.'nin ibadet eden Ş.T.'ye arkadan sessizce yaklaştığı, ardından secdeden kalktığı anda ani bir hamleyle boğazını kestiği açıkça görülüyor. Kan donduran görüntülerde, saldırganın yerde yatan şahsa defalarca bıçakla saldırmaya devam ettiği ve cemaatin müdahalesiyle olayın sonlandığı anlar yer aldı.
Adliyeye Sevk Edildi
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Y.Ş., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Ş.T.'nin cenazesi ise yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek defnedilmek üzere uğurlandı.