Diyarbakır’da çöp poşetinde bulunan Sümeyye’nin eşi cinayet şüphelisi kapıcıyla konuşmuş

Diyarbakır Yenişehir’de çöp poşetinde cesedi bulunan Sümeyye Durgun’un eşi Ahmet Durgun, eşinin kaybolmasının ardından taksiyi bulup olayın yaşandığı siteye gittiğini ve cinayet şüphelisi kapıcıyla konuşup fotoğraf gösterdiğini anlattı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bir sitenin 8’inci katındaki dairede, çöp poşeti içerisinde bulunan Sümeyye Durgun’un cesediyle ilgili yürütülen soruşturma sürüyor. Olayın ardından sitenin kapıcısı S.K., cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Eşinin cenazesi defnedildi, soruşturma derinleşti

Otopsi işlemlerinin ardından Sümeyye Durgun’un cenazesi, Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Soruşturma kapsamında yeni detaylar ortaya çıkarken, Durgun’un eşi Ahmet Durgun’un, eşinin cansız bedeni bulunmadan bir gün önce olayın yaşandığı siteye gittiği belirlendi.

Ahmet Durgun taksiyi bulup siteye kadar gitti

Ahmet Durgun, eşinin kaybolduğu günün ardından taksi durağına giderek eşinin bindiği aracı tespit ettiğini ve şoförden aldığı bilgilerle siteye ulaştığını söyledi. Durgun, eşinin taksiyle bir siteye bırakıldığını öğrendiğini, şoförün de 8’inci kata ilişkin bir bilgi verdiğini belirtti.

Şüpheli kapıcıyla karşılaşıp fotoğraf göstermiş

Ahmet Durgun, siteye gittiğinde elinde poşetlerle çöp taşıyan kişinin kapıcı olduğunu düşündüğünü ve onunla konuştuğunu ifade etti. O anlarda yaşananları şöyle anlattı:

Kapıcıya güvenlik kamerası olup olmadığını sorduğunu  ı, paniklediğini düşündüğünü ancak bu durumun o anda dikkatini çekmediğini söyledi.

Daireleri kontrol etti ancak kapalı kapılara ulaşamadı

Eşinin bindiği taksiden aldığı bilgiler doğrultusunda 8’inci kata çıktığını belirten Durgun, iki dairenin kapısını defalarca çaldığını ancak yanıt alamadığını ifade etti. Site yetkilileriyle birlikte boş daireleri kontrol ettiğini, ancak kapalı iki dairenin anahtarının kendilerinde olmadığını söyledi.

“Poşette bir kadın cesedi bulundu” telefonu geldi

Ahmet Durgun, bir gün sonra tanıdıklarından bir telefon aldığını ve “poşette cansız bir kadın cesedi bulunduğu” bilgisinin kendisine iletildiğini belirtti. Siteye gittiğinde ambulans ve polis ekiplerini gördüğünü, kısa süre sonra cesedin eşine ait olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

“Kapıcıyla konuşmamın ardından şüpheli o çıktı”

Durgun, daha önce kapıcıyı hiç tanımadığını, yalnızca o gün eşinin fotoğrafını gösterdiği sırada gördüğünü belirtti.

Eşinin kimseyle husumeti olmadığını ifade eden Durgun, şüphelinin en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.

İLGİLİ HABERLER