İstanbul Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi'nde bulunan Tarihi Salı Pazarı, 24 Ocak 2025 sabahı korkunç bir olaya sahne oldu. Bit pazarında arkadaşlarıyla alışveriş yapan 15 yaşındaki lise öğrencisi Mattia Ahmet Minguzzi, laf atma tartışmasıyla başlayan olayda bıçaklanarak ağır yaralandı. Ünlü bir İtalyan restoranın şefi Andrea Minguzzi ve sanatçı çellist Yasemin Akıncılar'ın oğlu olan genç, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.
Tartışma Sözlü Atışmayla Başladı
İddiaya göre, Mattia Ahmet Minguzzi arkadaşlarıyla birlikte kaykay malzemeleri ve kıyafetler almak için Tarihi Salı Pazarı’na gitti. Alışveriş sırasında B.B. (15) isimli bir şahıs, Mattia’ya “Çok yakışıklısın” diyerek laf attı. Mattia'nın “Pardon kardeşim” şeklinde yanıt vermesi üzerine taraflar arasında sözlü tartışma başladı.
Bir süre sonra pazarda yeniden karşılaşan taraflar arasında bu kez tartışma kavgaya dönüştü. Çevredeki esnaf kavgayı ayırsa da olay burada sona ermedi.
Bıçak Darbeleriyle Yere Yığıldı
Şüpheli B.B., olay yerinden koşarak geri döndü ve pazardaki bir sebze tezgahından aldığı bıçakla Mattia Ahmet Minguzzi’ye saldırdı. 15 yaşındaki çocuğa defalarca bıçak darbesi vurduktan sonra B.B., olay yerinden kaçmaya çalıştı. Diğer şüpheli U.B. (16) ise yere yığılan Mattia’ya tekmeler attı.
Ağır yaralanan genç, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Mattia’nın durumunun kritik olduğunu ve tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü açıkladı.
Saldırganlar Tutuklandı
Olayın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler B.B. ve U.B., çıkarıldıkları mahkeme tarafından “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Saldırganların İfadeleri Ortaya Çıktı
Sabah gazetesinde yer alan habere göre, tutuklanan saldırganlardan B.B., savcılıkta verdiği ifadesinde olayı şöyle anlattı:
"Pazarda gezerken tanımadığım 3 kişiden biri kafamdaki gözlüğü kastederek 'Kafandaki ne, sen veletsin, ağzın süt kokuyor' dedi. Ben de 'işine bak, kavga istemiyorum' şeklinde cevap verdim. Onlar olay yerinden ayrıldılar ancak aramızda 15-20 metre mesafe vardı. Bana bu lafları söyleyen kişi gözüyle hareketler yapıyordu. Bu nedenle arkadaşımla yanlarına gittim."
B.B., tartışmanın büyümesi üzerine bir sebze tezgahından bıçak aldığını ve bıçağı korkutmak amacıyla savurduğunu iddia etti. Ancak ifadesinde, “Bıçağı 6 kere sapladığımı hatırlamıyorum” sözleri dikkat çekti.
Mattia Ahmet Minguzzi’nin Durumu Kritik
Yoğun bakımda tedavisi süren Mattia Ahmet Minguzzi’nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Genç çocuğun ailesi, bu acımasız saldırının ardından büyük bir şok yaşarken, olayın hukuki süreci yakından takip ediliyor.