Mersin’de şok olay: Eczacı teknisyeni darbedildi, ardından işten çıkarıldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşanan olay, kamuoyunda infial yarattı. Eczacı teknisyeni Arif Fidan (42), bir gün önce yaşanan reçete tartışmasının ardından, ertesi gün sopalı saldırıya uğradı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşanan olay, kamuoyunda infial yarattı. Eczacı teknisyeni Arif Fidan (42), bir gün önce yaşanan reçete tartışmasının ardından, ertesi gün sopalı saldırıya uğradı. Saldırgan İsmail Toprak (44), teknisyen Fidan’ı darbettikten sonra tutuklanırken, olayın yeni ortaya çıkan görüntüleriyle birlikte eczacı teknisyeni Fidan da işten çıkarıldı. Olay, hem sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti hem de mesleki etik tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

16 Ekim sabahı Erdemli Merkez Mahallesi Hastane Caddesi'nde bulunan bir eczanede meydana gelen olayda, 76 yaşındaki Zeynel Abidin Toprak, elindeki eski tarihli reçeteyle ilaç almak istedi. Eczacı teknisyeni Arif Fidan, yasal prosedür gereği ilacı veremeyeceğini belirtti. Bu durum taraflar arasında gerilime yol açtı. Tartışma kısa sürede büyüyünce, Fidan yaşlı adamı eczaneden dışarı çıkardı.

Ancak ertesi gün olay farklı bir boyut kazandı. Zeynel Abidin Toprak’ın oğlu İsmail Toprak, babasına yapılan muameleyi gerekçe göstererek elinde sopayla eczaneye geldi ve Arif Fidan’a saldırdı. Başından darbe alan Fidan, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle saldırgandan kurtarıldı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Fidan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan İsmail Toprak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından Mersin Eczacı Odası, eczane önünde açıklama yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı.

Ancak olayın yankıları bu kadarla sınırlı kalmadı. Güvenlik kameralarına yansıyan ve basına yansıyan yeni görüntülerde, olayın bir gün öncesine ait anlar kamuoyuyla paylaşıldı. Görüntülerde, Arif Fidan’ın yaşlı adamı eczaneden çıkartırken itekleyerek yere düşürdüğü, ardından da kapıyı kapattığı görülüyor.

Bu görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, iki taraf arasında yaşananların göründüğünden daha karmaşık olduğu değerlendirmeleri yapıldı.

Yeni görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından Arif Fidan, çalıştığı eczanedeki görevinden çıkarıldı. Eczanenin avukatı Erdal Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Müvekkilim olayın aydınlatılması için tüm kamera kayıtlarını adli mercilere bizzat sunmuştur. Bu olay tamamen taraflar arasında gerçekleşen adli bir vakadır. Eczane sahibi ya da çalışanlarımız olayla doğrudan ilgili değildir.”

Öte yandan, Zeynel Abidin Toprak ve ailesi ise Arif Fidan’dan şikayetçi olduklarını, oğullarının tutuklanmasına rağmen Fidan hakkında da yasal işlem yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER