Şantiyede toprak kaydı: 2 ölü, 2 yaralı

Uşak'ta şantiyede yaşanan toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralı. 5 kişi gözaltında.

Uşak'ta akşam saatlerinde yaşanan trajik olay, tüm şehirde yankı uyandırdı. Karaağaç Mahallesi'ndeki bir hazır beton şantiyesinde meydana gelen toprak kayması, 2 kişinin hayatına mal olurken, 2 kişiyi de ağır yaralı halde hastaneye taşıdı. Olayın perde arkası araştırılırken, ihmaller zinciri şüphesiyle 5 kişi gözaltına alındı.

Facia Bir Anda Geldi

Henüz nedeni belirlenemeyen bir toprak kayması, dün akşam saatlerinde Karaağaç Mahallesi'nde bulunan bir hazır beton şantiyesinde meydana geldi. Olay esnasında çalışma alanında bulunan 4 işçi, kayan toprağın altında kaldı. Durumu gören diğer çalışanların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Can Pazarı: 2 Can Kaybı

Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu toprak altından çıkarılan Kemal Ö.’nün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yaşar D. ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılar H.K. ve A.E.’nin de hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi.

Gözaltılar ve Soruşturma

Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, olay sonrası iş güvenliği ihmali iddialarını araştırmaya başladı. Soruşturma kapsamında aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda olayın sorumluluğu ve ihmaller netleşmeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER