Bursa’nın İnegöl ilçesinde gece saatlerinde gerçekleşen olay, görenleri şaşkına çevirdi. Alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, seyyar satış aracını ateşe verdikten sonra yanan aracın başında oturdu. Çevrede paniğe neden olan bu olay, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Olay, İnegöl’ün Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde gece saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, alkollü olduğu belirtilen bir şahıs, ekmek teknesi olan seyyar satış aracını ateşe verdi. Alevler kısa sürede aracı sardı, ancak şahıs hiçbir müdahalede bulunmadan aracın başında oturmaya devam etti.
Durumu fark eden çevre sakinleri hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, şahsı yanan aracın başından uzaklaştırdı. İtfaiye ekipleri ise yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ancak yangının ardından seyyar satış aracı tamamen kullanılamaz hale geldi.
Polis ekipleri, şahsın aracı neden ateşe verdiğini ve olayın arka planını araştırmaya başladı. Alkollü olduğu belirtilen şahıs, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Yangının çevrede herhangi bir zarara yol açmaması ise teselli kaynağı oldu.