ABD, Ukrayna'ya 203,5 milyon dolarlık muhtemel askeri satışı onayladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Dışişleri Bakanlığının Ukrayna'ya toplam 203,5 milyon dolar değerinde "muhtemel askeri ekipman ve hizmet satışına" onay verdiğini açıkladı.

ABD'den Ukrayna'ya 203,5 Milyon Dolarlık Askeri Satış Onayı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna’ya yönelik toplam 203,5 milyon dolar tutarındaki olası askeri ekipman ve hizmet satışını onayladığını duyurdu. Satışın Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırması hedefleniyor.

Pentagon'dan Açıklama: Satış Onaylandı

Pentagon’a bağlı Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, satışın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, bu satışın Ukrayna'nın mevcut ve gelecekteki tehditlerle mücadele kapasitesine katkı sağlayacağı belirtildi.

M777 Obüsleri ve Lojistik Destek

Satış kalemleri şu şekilde açıklandı:

104 milyon dolar: M777 obüsleri için yedek parça, bakım ve lojistik hizmetleri.

99,5 milyon dolar: Nakliye hizmetleri ve bu hizmetlerle ilgili ekipmanlar.

Ana Yüklenici BAE Systems Olacak

Açıklamada, söz konusu askeri destek ve lojistik hizmetlerin ana yüklenicisinin İngiltere merkezli savunma sanayi şirketi BAE Systems olacağı ifade edildi. Bu kapsamda Ukrayna’ya sağlanacak altyapı desteğiyle birlikte, yerel bakım sistemlerinin daha etkin hale getirilmesi planlanıyor.

Bölgesel Güvenliğe Vurgu

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın da onay verdiği satışın, yalnızca Ukrayna’nın öz savunma gücünü değil, aynı zamanda bölgesel güvenlik mimarisini de güçlendireceği kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER