Jeffrey Epstein’ın yeni yayımlanan e-postaları, eski ilişkilerini ve temaslarını yeniden gündeme taşıdı. ABD Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi’nin açıkladığı yazışmalarda, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ın da Epstein ile mesajlaştığı görüldü.
E-Postalar Gündemi Sarstı
Yayımlanan belgelerde Epstein’ın, kız arkadaşı Ghislaine Maxwell ve yazar Michael Wolff’la yaptığı yazışmaların yanı sıra Barrack’a gönderdiği e-postalar da yer aldı. Epstein’ın mesajlarında, Trump ve Clinton ile ilgili gazetecilerden gelen sorulardan kaçındığını belirttiği ifadeler dikkat çekti.
Barrack ile Yazışmalar
Epstein’ın Barrack’a gönderdiği mesajda, “Hafta boyunca hem Donald hem de Clinton hakkında birçok gazeteciden telefon alıyorum. Yanıt vermemeye çalışıyorum.” dediği görülüyor. Barrack ise Epstein’a “Umarım iyisindir, görüşelim.” şeklinde karşılık verdi.
Tartışma Yaratan İfade
Epstein’ın devamında “Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset.” ifadelerini kullandığı bir e-posta daha yer alıyor. Bu ifadenin hangi bağlamda yazıldığı belirsizliğini koruyor.