İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik son hava ve topçu saldırılarında ağır kayıplar yaşandı. Filistin Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal’ın yaptığı açıklamaya göre, yalnızca 12 saatten kısa bir sürede en az 100 Filistinli hayatını kaybetti. Şehit olanlar arasında 35 çocuk da bulunuyor.
“Gözler önünde yapılan bir katliam”
Basal, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “12 saatten daha az sürede İsrail işgal güçleri, Gazze’de korkunç katliamlar gerçekleştirdi. Bu saldırılar, arabulucular ve uluslararası toplumun gözü önünde gerçekleşti. Ne yazık ki dünya buna sessiz kaldı.”
İsrail’in saldırılarında sivillerin hedef alındığına dikkat çeken Basal, uluslararası toplumun Gazze'de iki yılı aşkın süredir süren şiddeti durdurmak için hiçbir somut adım atmadığını vurguladı.
İsrail'den "karşılık" açıklaması geldi
İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde konuşlanan askerlerine yönelik bir silahlı saldırı sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Bu saldırıya misilleme olarak yoğun bombardıman başlatıldığını duyurdu.
Ancak Hamas yönetimi saldırıyla ilgileri olmadığını belirterek iddiaları yalanladı. Gerginliğin yeniden tırmandığı saatlerin ardından, İsrail tarafı ateşkesin yeniden yürürlüğe girdiğini duyurdu.