Hindistan’ın Ahmedabad kentinde, 242 kişinin bulunduğu bir yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra düştü. Uçağın kuyruk kısmının bir doktor lojmanının binasına çarptığı açıklandı.
Kalkıştan 1 Dakika Sonra Düştü
Sardar Vallabhbhai Patel Uluslararası Havalimanı’ndan Londra Gatwick Havalimanı’na gitmek üzere havalanan "Air India 171" sefer sayılı Boeing 787-8 Dreamliner tipi uçak, kalkıştan yaklaşık 1 dakika sonra düştü. Kazada uçağın kuyruk kısmı, Ahmedabad’daki bir doktor lojmanına çarptı.
Uçakta 242 Kişi Vardı
India Today’in haberine göre uçakta 230 yolcu ve 12 mürettebat bulunuyordu. Yolcuların uyrukları arasında 169 Hindistan, 53 İngiltere, 7 Portekiz ve 1 Kanada vatandaşı yer aldı. Kazanın nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Alev Topuna Döndü
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağın düştükten sonra yoğun dumanlar yükseldiği ve alev topuna döndüğü görüldü. Havalimanı çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı, olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.
Resmi Açıklamalar
Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah, Gucerat eyaleti yetkilileriyle görüştüğünü ve merkezi hükümetin kazaya ilişkin tüm destekleri sağlayacağını duyurdu.