İran'da açılan "Cehennem" parkı ülkeyi karıştırdı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Cehennem" temalı bir park açtı. "Sırat köprüsü" ve "kabir durumu" gibi bölümleri olan parka giden vatandaşlar altında ateş yanan köprüden geçiyor ve zebanileri temsil eden kişiler, mezarlarda bulunanları darp ederek kabir azabı tasvirinde bulunuyor. Açılan park ülkede tartışmalara neden oldu.

İran’ın Gilan eyaletine bağlı Fumen kentinde Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) tarafından kurulan “Cehennem Parkı”, içeriğiyle toplumda tartışmalara yol açtı. Parkta "sırat köprüsü", "kabir azabı", "zebaniler" ve "Münker-Nekir ile yüzleşme" gibi bölümler yer alıyor.

Parkta Ateşli Köprü ve Kabir Azabı Sahneleri

Ziyaretçiler, altında gerçek ateş yanan köprüden geçerken, zebanileri temsil eden görevliler tarafından canlandırılan sahnelerde "kabir azabı" deneyimini yaşıyor. Mezar alanlarında yer alan oyuncular, ölüm sonrası azabı sahneleyerek ziyaretçilere görsel bir ibret sunmayı amaçlıyor.

Yetkililer Onayladı, Toplum İkiye Bölündü

Parkın açılışı, DMO Fumen Komutanı Muhsin Caferi tarafından duyuruldu. Caferi, Kum’daki dini mercilerden faaliyet için onay alındığını belirtti. Ancak halk arasında “dini değerlerin bu şekilde sahnelenmesi” tartışma konusu oldu. Bazı kesimler projeyi “ibret verici” bulurken, bazıları ise “dini korku unsurlarının istismar edildiğini” savundu.

Askeri Sergi de Kuruldu

Park alanında ayrıca DMO’ya ait askeri teçhizatların sergilendiği bir bölüm de yer alıyor. Ziyaretçilerin askeri ekipmanları yakından görebilmesi için kurulan bu bölüm, Telegram üzerinden de tanıtılıyor.

İLGİLİ HABERLER