İsrailli Esir Aileleri, Netanyahu'dan Müzakere Talep Etti

İsrailli esirlerin aileleri, Başbakan Netanyahu'ya hitaben, Hamas ile varılan yeni ateşkes ve esir takası anlaşmasının bir an önce müzakere edilmesini istemektedir. Aileler, Gazze'deki işgalin esirlerin hayatını ciddi şekilde tehlikeye soktuğunu belirtiyor ve acil çözüm çağrısında bulunuyorlar.

İsrailli Esir Ailelerinden Netanyahu’ya: “Müzakerelere Hemen Başlayın”

Gazze’de tutulan esirlerin aileleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya çağrıda bulunarak, Hamas’ın olumlu yanıt verdiği ateşkes ve esir takası teklifinin vakit kaybetmeden müzakere edilmesini istedi.

“Üç Haftadır Yanıt Yok”

Esir ailelerinin kurduğu çatı platformdan yapılan açıklamada, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda taraflara iletilen yeni ateşkes önerisinin üzerinden üç hafta geçmesine rağmen hükümetin resmi bir cevap vermediği hatırlatıldı. Açıklamada, “Masada hazır olan bu anlaşmayı derhal kabul edin ve tüm esirlerin özgürlüğü için müzakerelere başlayın” denildi.

Ailelerden Sert Eleştiri

Aileler, Netanyahu’nun kendi siyasi geleceğini koruma uğruna ülkeyi “bitmeyen bir savaşa sürüklediğini” öne sürdü. Yaşamını yitiren İsrailli esir Carmel Gat’ın yakınları ise Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasında, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir’e seslenerek, Gazze kentindeki işgal operasyonlarının derhal durdurulmasını istedi.

Kuzen Gil Dickman, “Esirleri kurtarmanın değil, öldürmenin yolu bu. Atılan her mermi, bir esirin hayatına mal olabilir” ifadelerini kullandı.

Hamas’tan Açıklama

Hamas, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda kalıcı ateşkese yönelik tüm önerilere açık olduğunu belirtmişti. 18 Ağustos’ta ateşkes planına olumlu yanıt verdiklerini duyuran Hamas’ın aksine, İsrail hükümeti henüz resmi bir karşılık vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER