İstanbul Başsavcılığı’ndan Netanyahu hakkında yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve 36 İsrailli yetkili hakkında Gazze’de işlenen “soykırım” ve “insanlığa karşı suçlar” nedeniyle yakalama kararı çıkardı. Karar, uluslararası sularda Küresel Sumud Filosuna yapılan saldırılarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve aralarında üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu 37 kişi hakkında soykırım ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle yakalama kararı çıkardı.

Gazze’deki Saldırılar Soruşturma Konusu Oldu

Başsavcılık açıklamasında, İsrail’in Gazze’de sistematik şekilde işlediği insanlık suçları ve soykırım eylemleri sonucu binlerce kişinin hayatını kaybettiği, hastanelerin bombalandığı ve insani yardımların engellendiği vurgulandı.

Uluslararası Hukuk Çerçevesinde Soruşturma

Soruşturmanın, uluslararası sularda Küresel Sumud Filosuna yapılan saldırıların da dahil edildiği belirtildi. Türk Ceza Kanunu’nun 76. ve 77. maddelerine dayanılarak yürütülen süreçte, şüphelilerin Türkiye’de bulunmamaları nedeniyle yakalama emri çıkarıldığı açıklandı.

Yakalama Kararı Çıkarılanlar Arasında Kimler Var?

Yakalama kararı çıkarılanlar arasında Netanyahu’nun yanı sıra Savunma Bakanı Israel Katz, Sınır Güvenliği Bakanı Tamara Ben Gvir, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve Deniz Kuvvetleri Komutanı David Saar Salama da yer alıyor. 

İLGİLİ HABERLER