Pahalılıkla mücadelede yeni önlem! 18 yaş ve üzerine nakit yardımı yapılacak

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, artan hayat pahalılığıyla mücadele kapsamında 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlara nakit yardımı yapacağını açıkladı.

Malezya’da Pahalılıkla Mücadelede Yeni Adım: 18 Yaş Üstüne Nakit Yardım

Malezya, artan hayat pahalılığına karşı vatandaşlarını desteklemek amacıyla yeni bir sosyal yardım programı başlattı. Başbakan Enver İbrahim, 18 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşlara tek seferlik 24 dolarlık nakit yardım kartı verileceğini açıkladı.

4 Binden Fazla Noktada Geçerli Olacak

Malay Mail'in haberine göre, yardım kartları ülke genelindeki 4 binden fazla mağazada kullanılabilecek. Başbakan Enver, kartlardaki bakiyelerin 31 Aralık 2025'e kadar tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamasında, özellikle gıda fiyatlarındaki artışın enflasyonun üzerinde seyrettiğine dikkat çeken Enver, bu yardımın 22 milyondan fazla kişiyi kapsayacağını belirtti.

Yeni uygulama, hükümetin temel ihtiyaçlara erişimi kolaylaştırma ve enflasyon karşısında vatandaşın alım gücünü koruma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER