Trump Venezuela ve çevresindeki hava sahasının kapatılacağını duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela ve çevresindeki hava sahasının tamamen kapatılacağını açıkladı.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamalarda bulundu:

"Tüm hava yolları, pilotlar, uyuşturucu satıcıları ve insan kaçakçıları lütfen Venezuela ve çevresindeki hava sahasının tamamen kapatılacağını göz önünde bulundurun. Bu konuda dikkatiniz için teşekkür ederim."

Ne olmuştu? 

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce imzaladığı kararname doğrultusunda Latin Amerika kökenli uyuşturucu kartelleriyle yerinde mücadele için ordunun daha fazla ve etkin kullanılması talimatını vermişti.

ABD, ağustos sonlarında Venezuela açıklarına denizaltı ile savaş gemilerinden oluşan deniz gücü göndermişti. ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de ABD ordusunun Venezuela'da operasyonlara hazır olduğunu söylemişti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro  buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini söyleyerek,  herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu belirtmişti. 

ABD'nin Venezuela açıklarında bazı tekneleri uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle hedef almaya devam etmesi hem Venezuela yönetimi hem de uluslararası kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu. Saldırıların "uluslararası hukuka aykırı olduğu" belirtilmişti. 

ABD'nin, "uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele" gerekçesiyle gönderdiği dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve saldırı grubunun, Latin Amerika bölgesine ulaştığı duyurulmuştu. 

İLGİLİ HABERLER