Yargıtay ve Danıştay'a seçilen isimler belli oldu

Yargıtay ve Danıştay'a yeni üyeler atandı: Mehmet Akif Ekinci, İbrahim Kolcu, Ömer Faruk Yıldırım ve Halil Koç görevlerine resmen başladı.

Yargı dünyasında dikkat çeken bir değişim yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) eski üyelerinden dört ismin yüksek yargı organlarına atandığı açıklandı. Bu atamalar, yargı sistemindeki dengeleri yeniden şekillendirme potansiyeli taşıyor.


Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından alınan karar doğrultusunda, Mehmet Akif Ekinci, İbrahim Kolcu ve Ömer Faruk Yıldırım Yargıtay üyeliğine seçildi. Bu isimler daha önce HSK üyeliği görevinde bulunmuştu. Aynı kararla Halil Koç’un ise Danıştay üyeliğine getirildiği duyuruldu. Bu atamalar, yargı alanında tecrübeli isimlerin kilit pozisyonlara yerleştirilmesi olarak değerlendiriliyor.


 

İLGİLİ HABERLER