Bir şehri korkutan koku: Herkes sokaklara çıktı!

Burdur’da doğalgaz kokusu paniği yaşandı. Vatandaşlar ihbarda bulundu, sebebin teknik arıza sonucu odörant maddesi olduğu açıklandı.

Burdur’da dün akşam saatlerinde kent genelinde hissedilen yoğun gaz kokusu, vatandaşlarda paniğe yol açtı. Menderes, Aydınlıkevler, Şirinevler ve Bozkurt mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak durumu itfaiyeye ve doğalgaz ekiplerine ihbar etti. Ardı ardına gelen ihbarlar üzerine ekipler hızlıca harekete geçti. Ancak yapılan incelemeler sonucunda, sanıldığı gibi bir doğalgaz sızıntısı olmadığı ortaya çıktı.

Kokunun Kaynağı: Odörant Maddesi

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre kokunun sebebi, Kışla Mahallesi’nde bulunan doğalgaz dağıtım firmasına ait terfi istasyonunda meydana gelen teknik bir arıza oldu. Bu arıza nedeniyle, doğalgazın sızıntılara karşı fark edilebilmesi için kullanılan “odörant” adlı koku verici madde bir süreliğine havaya karıştı. Firma, bu durumun kesinlikle gaz kaçağı olmadığını ve herhangi bir tehlike oluşturmadığını duyurdu.

Mahalle Sakinlerinin Endişesi

Yaşanan olay, özellikle ailelerin ve yaşlıların yoğun olduğu mahallelerde büyük tedirginlik yarattı. Bozkurt Mahallesi sakinlerinden Mesut Bakır, yaşadığı paniği şu sözlerle dile getirdi:
“Binamızda koku olduğu için hemen ana vanayı kapattık. Doğalgaz ve itfaiye ekiplerini aradık. Kısa sürede geldiler ve yardımcı oldular. Kokunun ana tank değişiminden kaynaklandığını söylediler. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok.”

İLGİLİ HABERLER