Elazığ’dan Malatya’ya giden bir otomobilin kontrolden çıkıp refüje çıkarak ağaca ve elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada, içlerinden biri bebek olmak üzere iki kişi yaşamını yitirdi. Araçta bulunan diğer dört kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın ardından bölgede büyük üzüntü yaşandı.
Kontrolden Çıkan Araç Felakete Yol Açtı
Kaza, Elazığ-Malatya kara yolunun yoğun olarak kullanıldığı bir saat diliminde meydana geldi. Gülbahar B.’nin kullandığı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak orta refüje çıktı. Araç önce bir ağaca, ardından da elektrik direğine çarparak durabildi. Kaza sonucu araçta bulunan 6 kişi yaralandı.
Kazazedeler, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen yaralılardan Songül Tütünen (41) ile 6 aylık oğlu Muaz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Anne ve bebeğinin cenazeleri, otopsi işlemleri için hastane morguna alındı.
Malatya Yolculuğu Acıyla Sonuçlandı
Kazada hayatını kaybeden Songül Tütünen’in, sürücü Gülbahar B.’nin halası olduğu öğrenildi. Tütünen’in, rahatsızlanan bebeğini tedavi ettirmek amacıyla Malatya’daki bir hastaneye götürdüğü, araçta bulunan diğer kişilerin ise doktora eğitimi için yola çıktığı belirtildi.
Yetkililer, kazayla ilgili incelemenin sürdüğünü açıkladı. Hastaneye kaldırılan diğer dört kişinin tedavilerine devam edilirken, durumlarının stabil olduğu bildirildi.
Aynı Noktada Daha Önce de Kaza Olmuştu
Kaza sonrası açıklamalarda bulunan bölge sakinleri, Elazığ-Malatya yolunda özellikle refüj geçişlerinin tehlike arz ettiğini ve bu bölgede daha önce de benzer kazaların yaşandığını ifade etti. Vatandaşlar, sürücülerin daha dikkatli olmaları ve yetkililerin önlem alması gerektiğini belirtti.
Kazaya Dair Soruşturma Devam Ediyor
Olayla ilgili jandarma ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Kazanın oluş nedeni, araçta herhangi bir teknik arıza olup olmadığı ve sürücünün kusuru gibi detayların ortaya çıkması için çalışmalar sürdürülüyor. Gülbahar B. ve diğer yaralıların ifadeleri de soruşturma kapsamında değerlendirilecek.