Kabe'den yapılan bu paylaşıma tepki yağıyor

Kabe manzaralı lüks bir otelde kahvaltı yapan kadının paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Filistin’deki açlık dramı hatırlatılarak eleştiriler yapılırken, Kabe çevresindeki otellerden yapılan “lüks tüketim” paylaşımları yeniden tartışma yarattı.

Umre ziyaretleri sürerken, Kabe’nin hemen yanında bulunan lüks otellerden birinde çekilen bir görüntü sosyal medyada gündeme oturdu. Tesettürlü bir kadının, çeşitli kahvaltılıklar ve içeceklerle birlikte Kabe manzarası eşliğinde yaptığı kahvaltıyı paylaştığı video kısa sürede yayıldı.

Kullanıcılardan yoğun tepki

Söz konusu görüntü Türkiye’de de gündeme girerken, sosyal medya kullanıcılarının büyük bölümü paylaşıma tepki gösterdi. Birçok yorumda, Filistin’deki insani kriz ve açlık dramı hatırlatılarak görüntünün “lüks tüketim” vurgusu öne çıkarıldı. Bazı kullanıcılar ise imalı şekilde “Allah kabul etsin haccını, umreni” şeklinde yorumlarda bulundu.

“Gösteriş tartışması” büyüyor

Kabe çevresindeki yüksek katlı otellerde yapılan sosyal medya paylaşımları uzun süredir eleştiri konusu oluyor. Bu son paylaşım ise tartışmayı yeniden alevlendirdi. Kimileri bu görüntüleri “gösteriş” olarak nitelendirirken, kimileri de dini semboller üzerinden yapılan tüketim eleştirilerinin yanlış olduğunu savundu.

İLGİLİ HABERLER