Köyünde girişim hikayesi: Pizza fırınından taş fırına uzanan başarı öyküsü

Ankara’da yıllarca pizza ustalığı yapan Ahmet Çelik, emekliliğin ardından köyüne dönerek kendi pizzacı dükkanını açtı. Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Hanefi köyünde evinin bahçesine kurduğu taş fırın, kısa sürede çevre illerden gelen müşterilerle dolup taştı.

Ankara’da 40 yıl boyunca pizzacılık yapan 58 yaşındaki Ahmet Çelik, yoğun tempodan yorulunca köyüne dönmeye karar verdi. Anne ve babasından miras kalan evini restore eden Çelik, “tutmaz” diyenlere rağmen bahçesine küçük bir taş fırın kurdu. Eşi Birgül Hanım, kayınvalidesi ve halasının oğlu ile birlikte işletmeye başladığı pizzacı kısa sürede dikkat çekti.

Köyde taş fırından yükselen başarı
Osmancık’a 30 kilometre, Çorum merkeze ise 84 kilometre uzaklıktaki Hanefi köyündeki üç masalık pizzacı, sosyal medyada paylaşılan videolar sayesinde kısa sürede popüler oldu. Kastamonu, Sinop, Amasya ve Samsun gibi çevre illerden gelen ziyaretçiler, köyün ekonomisine de canlılık kazandırdı.

Yeni yatırımla büyüyor
Artan talep üzerine Ahmet Çelik, bahçesini genişletip 100 metrekarelik yeni bir salon inşa etmeye başladı. Yaz sezonunda özellikle hafta sonları yer bulmakta zorlandıklarını belirten Çelik, “Misafirlerimizi evimize gelmiş gibi ağırlıyoruz. Bu ilgi bizi çok mutlu ediyor, bahçemizi kamelyalarla süsleyip daha ferah bir ortam oluşturacağız.” dedi.

Köy turizmine katkı
Köylüler, Ahmet Çelik’in girişimi sayesinde bölgeye gelen ziyaretçilerden ekonomik fayda sağlandığını belirtti. Hanefi köyü, kısa sürede gastronomi meraklılarının yeni durağı haline geldi.

İLGİLİ HABERLER