Öğretmenlerden Ankara'da ek atama talebi! "Hakkımızı İstiyoruz"

Ankara Ulus Meydanı'nda bir araya gelen öğretmenler, 2024 KPSS ile ek atama talebinde bulundu. Bahadır Tekin, yüksek puanlı atama bekleyen öğretmenlerin mağduriyetine dikkat çekerek, eğitimde adaletin sağlanmasını ve hak ettikleri kadroları istediklerini vurguladı.

2024 KPSS puanıyla ek atama talebinde bulunan öğretmenler, bugün Ankara Ulus Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Öğretmenler, atanamama sorununa dikkat çekerek; "En az ücretli öğretmen kadar ek atama" ifadelerini kullandı.

Grup adına konuşan öğretmen Bahadır Tekin, eğitim sistemi içerisindeki adaletsizliklere vurgu yaparak, yüksek puan almalarına rağmen atama bekleyen on binlerce öğretmenin mağduriyet yaşadığını belirterek;  “Bugün buraya bir teşekkür konuşması yapmaya gelmeyi isterdik, fakat biz hâlâ bu meydanlarda hak arıyoruz” ifadelerini kullanarak sistemin liyakati değil, tasarrufu öncelediğini aktardı.

Bahadır Tekin, sınıflarda öğretmenlik eğitimi almamış kişilerin görevlendirildiğini, buna karşın eğitim fakültesi mezunlarının dışarıda bekletildiğini belireterek açıklamasında şunlara yer verdi;  “Veterinerlik mezunu, at bakımı eğitimi almış biri sınıfa girerken; eğitim fakültesi mezunu öğretmenler haksız yere dışarıda bekletiliyor. Bu artık sadece mağduriyet değil, bilinçli bir yok saymadır. Bu sistemde adalet yoksa, çöküş kaçınılmazdır.”

Öğretmenler, branşlara ayrılan kontenjan sayılarının da eğitim sisteminin ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu da belirten Tekin, "Tarih 28, edebiyat 29, biyoloji 27 kişiyle mi ihya olacak?" şeklinde tepki gösterdi.

Tekin, “Sayın Bakan, biz sizden sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. KPSS ile elde ettiğimiz, alnımızın teriyle hak ettiğimiz kadroları talep ediyoruz” diyerek eğitim sisteminin sürdürülebilirliğinin liyakatli atamalardan geçtiğini belirtti.

2024 KPSS puanıyla ek atama yapılması gerektiğini belirten Tekin “Sayın yetkililer, artık bizi görmezden gelmeyin. Eğitimdeki gerçek ihtiyacı kabul edin. Bu ülkenin öğretmenine hak ettiği değeri verin. Unutmayın, eğitim bir lütufla değil, adaletle yürütülür. Ve bizler yalnızca adil bir ek atama istiyoruz.” dedi.

İLGİLİ HABERLER