Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir sitenin bahçesinde küçükbaş ve kanatlı hayvanları kurban eden Ramazan K., o anları sosyal medyada paylaşınca büyük tepki topladı. Kendini “şaman ve şifacı” olarak tanıtan Ramazan K., savcılık talimatıyla gözaltına alındı.
Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de yaşayan Ramazan K., evine getirdiği küçükbaş ve kanatlı hayvanları site bahçesinde kurban etti. O anları cep telefonuyla kaydedip sosyal medya hesabından paylaşan Ramazan K., görüntüler nedeniyle tepki çekti.
“Ben Bir Şaman ve Şifacıyım”
Kendi paylaştığı videoda şaman olduğunu ve şifa dağıttığını öne süren Ramazan K., kendisini şu sözlerle tanıttı:
"Dostlar merhaba, benim ismim Ramazan. Ben bir şamanım ve şifacıyım. Bu sayfanın amacı sizin isteklerinizi ve dileklerinizi ruhlara ritüel aracılığıyla iletip, bu istek ve dileklerinizi bu dünyada gerçekleştirmektir. Aynı zamanda şifacıyım, biyoenerji şifası yapıyorum. Ellerimle yapıyorum bu çalışmayı. Yakında ve uzaktan yapılabiliyor biyoenerji çalışması.Uzaktan yapılan çalışmalar yani seanslar, 20 dakika sürüyor. Kendi evinizde sırtüstü 20 dakika boyunca uzanıyorsunuz. Ben de buradan sizin şifanız için çalışma yapıyorum. Bu enerji seansı böyle yapılıyor, uzaktan yapılan çalışmalar.
Yakında yapılan çalışmalar var. Bu çalışmalar da buraya geliyorsunuz, masaj masası var bende. Ona uzanıyorsunuz. Bu da yaklaşık 40 dakika ile 1 saat sürüyor, bu çalışma. Bu daha detaylı bir çalışma oluyor. Açıkçası daha iyi sonuçlar alıyoruz. Bu şekilde yapıyoruz. Ritüelleri, şaman ritüelleri. Sizin bir isteğiniz var diyelim bana geliyorsunuz. Bana benim şöyle bir isteği var ya da bir dileğim var."
Kendisini biyoenerji uzmanı olarak da tanımlayan Ramazan K., uzaktan ve yüz yüze seanslar yaptığını, ritüeller aracılığıyla insanların dileklerini gerçekleştirdiğini iddia etti.
Paylaşımların sosyal medyada infial yaratmasının ardından harekete geçen savcılık, Ramazan K. hakkında gözaltı talimatı verdi. Polis ekipleri şahsı evinde yakalayarak gözaltına aldı. Evde ayrıca inceleme başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.