Adıyaman’da DEAŞ operasyonu: 5 zanlı tutuklandı

Adıyaman’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 zanlıdan 5’i tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adıyaman’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 zanlıdan 5’i tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün eylem ve faaliyetlerini ortaya çıkarmak amacıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

5 zanlı tutuklandı, 2’si adli kontrolle serbest

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 5’i çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Diğer 2 zanlı hakkında ise adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları, propaganda yaptıkları ve bağlantılı kişilerle irtibat halinde oldukları değerlendirilen şüphelilerin dijital materyallerine de el konuldu.

DEAŞ’a yönelik operasyonlar sürüyor

Güvenlik birimleri, terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’deki faaliyetlerine yönelik önleyici ve istihbarat destekli operasyonlarını sürdürüyor.
Yetkililer, operasyonların terör örgütünün yapılanmasını tamamen çökertme hedefiyle devam edeceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER