Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit edenlere 7 yıl hapis istemi

Kadıköy'de bit pazarında bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit eden 5 çocuk şüpheli hakkında iddianame tamamlandı. 5 şüpheliye 7 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ahmet Minguzzi’nin Ailesini Tehdit Eden 5 Çocuğa 7 Yıla Kadar Hapis İstemi

Olayın Arka Planı:
15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi, 24 Ocak 2025’te İstanbul Kadıköy’de kaykay malzemesi almak için gittiği bit pazarında bıçaklanarak ağır yaralanmış, 17 gün sonra 9 Şubat'ta hayatını kaybetmişti.

Tehdit Davası:
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Minguzzi’nin ailesini tehdit ettikleri belirlenen 5 çocuk hakkında “silahla tehdit” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Cinayet Davası:
Ana faillerden B.B. ve U.B. hakkında “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan 18 ila 24 yıl hapis istemiyle yargılama sürüyor. Geçtiğimiz hafta olaya karıştığı belirlenen iki kişi daha tutuklanmıştı. Bu dava, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, çocukların suça sürüklenmesi ve mağdur ailelerin güvenliğinin korunması konularında ciddi hassasiyet oluşturdu.

İLGİLİ HABERLER