Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün sabah yaptığı açıklama, siyasetin gündemini sarsacak nitelikteydi. Erdoğan, “Şimdi Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, DEM; biz en azından üçlü olarak bu yola beraber yürümeye kararı verdik” ifadelerini kullanarak yeni bir siyasi sürecin işaretini verdi. Bu sözler, kulislerde ittifak tartışmalarını alevlendirirken, konuya dair açıklamalar peş peşe geldi.
DEM Parti'den İlk Tepki: "Bu Bir Süreç İttifakıdır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri üzerine konuşan DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Van Milletvekili Pervin Buldan, ittifak tartışmalarına açıklık getirdi. Buldan, “Yanlış bir yere çekilmesin. Bu ittifak süreç ittifakıdır. Başka bir ittifak olarak algılanmamalı kesinlikle” ifadelerini kullanarak, iş birliğinin siyasi ittifak anlamına gelmediğini belirtti.
AK Parti’den Buldan’a Cevap: “İstismarın Alanı Kapanacak”
Bugün Kızılcahamam Kampı’nda basının karşısına çıkan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Pervin Buldan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin bağlamını hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız, dün bir takım eleştirileri Terörsüz Türkiye hedefine dönük zikrederken şunu söyledi: Bazıları terörün bitmesini istemiyor çünkü terör bittiğinde işsiz kalacaklarını düşünüyorlar. Terör üzerinden çıkar sağlayanlar olduğu gibi, ‘terör bitsin’ cümlesini ihanet söylemine çeviren bir anlayış da var.”
Çelik, süreci baltalayan bu yaklaşımların Türkiye’nin ilerleyişine engel olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu sürecin kararlılıkla yürütülmesiyle bu istismar alanlarının tamamen ortadan kalkacağını ifade etti” dedi.
Bahçeli’nin Çağrısına Vurgu
Ömer Çelik, sürecin yalnızca DEM Parti ile değil, aynı zamanda devlet aklıyla yürütüldüğünü de vurguladı:
“Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı tarihi çağrı, Sayın Cumhurbaşkanımızın sergilediği devlet iradesi ve DEM Parti’nin yürüttüğü istişare süreci, aynı çerçevede devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasındaki çerçeve, Terörsüz Türkiye idealinin hayata geçirilmesine yöneliktir.”