Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yeni dönem için 81 ilde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.
Bakanı Osman Aşkın Bak, 2025-2026 eğitim ve öğretim dönemine başlayacak tüm gençlere başarı dileyerek, "Hayal ettiği mesleğe ulaşmak için gece gündüz çabalayıp üniversiteyi kazanan gençlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak üniversite hayatlarında da tüm imkanlarımızla daima gençlerimizin yanında olacağız. Bu yılda yükseköğrenime devam eden öğrencilerimizi, güçlü ve modern imkanlara sahip yurtlarımızda ağırlamaya hazırlanıyoruz." diye konuştu.
Yurtlarda 1 milyon yatak kapasitesine ulaşmanın önemli bir başarı hikayesi olduğunun altını çizen Bak, "Elbette bu rakamlar bizim için nihai varış noktası değildir. Yapımı hızla devam eden yurtlarımız var. Onların kısa süre içerisinde tamamlanacağı bilgisini de buradan paylaşmak istiyorum. Gençlerimiz için gece gündüz çalışmaya, çıtayı her geçen gün daha da yükseğe taşımaya devam edeceğiz. Bu anlayış doğrultusunda an itibarıyla 2025-2026 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvurularını başlatıyoruz. 2-6 Eylül tarihleri arasında ülkemizin dört bir köşesindeki gençlerimizin başvurularını bekliyoruz." diye konuştu.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının verilerine göre örgün yükseköğretim gören öğrenci sayısı 4 milyon 153 bin 981 olduğunu açıklayan Bak sözlerine şöyle devam etti;
"Öğrencilerin hepsi yaşadığı şehrin dışına çıkmıyor. Belli bir kısmı kendi yaşadığı şehirdeki üniversiteye yerleşiyor. Evinden uzaktaki gençlerimizin ise bir kısmı bakanlığımıza başvuruda bulunurken, bir kısmı ev tutuyor, bir kısmı da özel yurtta kalmayı tercih ediyor. Bunlar tamamen kendi tercihleri. Yani öğrencilerimizin tamamı bakanlığımıza yurt başvurusunda bulunmuyor. Burada esas olan yurtlarımızda barınmak için yapılan müracaatın karşılanmasıdır. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde yurtlarımıza toplam 398 bin 527 öğrenci müracaatta bulundu. Öğrencilerimizin 391 bin 772'sini yani yüzde 98,31'ini yurtlarımıza başarıyla yerleştirdik. Son iki yılda 100 öğrencimizden 98'ini yurtlarımıza yerleştiriyoruz. Bu yıl da hedefimiz, talep eden tüm öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştirmektir. Ailelerimiz ve gençlerimiz müsterih olsun."