Baklava Kutusundaki Rüşvet İddiası: Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklama
Antalya’da Manavgat Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet, irtikap ve zimmet soruşturmasında gündeme gelen “baklava kutusunda rüşvet” görüntüleri siyasetin gündemini sarsmaya devam ediyor.
Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 şüpheliden 6’sı tutuklanırken, tutuklanan isimler arasında belediye meclis üyeleri ve çeşitli belediye yetkilileri bulunuyor.
Baklava Kutusundan 110 Bin Avro Çıktı
Soruşturmanın kilit noktası, Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T.’nin, C.C. isimli bir kişiden makamında aldığı öne sürülen rüşvet anının kameraya yansıması oldu. İhbar üzerine polisle iş birliği yapan C.C.’nin, işaretli paraları M.E.T.’ye teslim ettiği, ardından polis baskınıyla makam odasında yapılan aramada, baklava kutusu içerisinde 110 bin avronun ele geçirildiği belirtildi.
Görüntülerde M.E.T.’nin, “Arkadaşım yurt dışından içki ve çikolata getirdi.” şeklinde savunma yaptığı, kutuyu açmadığını iddia ettiği görülüyor.
Özgür Özel: Haberler İç Açıcı Değil
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine iki uzmanı (muhakkik) görevlendirdiklerini açıklamış ve partinin temiz belediyecilik anlayışından taviz verilmeyeceğini vurgulamıştı.
Özel, dün gece katıldığı Halk TV yayınında şu ifadeleri kullandı:
“Manavgat aslında turnusol kağıdı gibi. O görüntüleri ben de izledim, kaynar sular başımdan döküldü. Eğer bu görüntüler gerçekse Allah onun bin kere belasını versin. Bu parti, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında tarihi bir seçime gidiyor. Böyle bir dönemde partinin geleceğiyle oynayacak birini affetmek mümkün değil. Ama elbette masumiyet karinesi vardır. Şu ana kadar bize gelen bilgiler iç açıcı değil. Rüşvet almış olma ihtimalleri yüksek gibi görünüyor.”