Çanakkale'de yangın kabusu devam ediyor! 5 köy tahliye edildi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgârın etkisiyle hızla yayılarak yerleşim yerlerine ulaştı. 5 köy tahliye edilirken, yangınla mücadelede 12 uçak ve 12 helikopter kullanılıyor. Ekipler, alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için çalışmalara devam ediyor.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi yakınlarında başlayan orman yangını, kuvvetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine kadar ilerledi. Bölgedeki köylerde tahliye işlemleri başladı.

Saat 16.00 sıralarında başlayan yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Alevler, rüzgârın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına havadan helikopter ve uçaklarla, karadan ise arazöz ve itfaiye ekipleriyle müdahale ediliyor.

5 Köy Boşaltıldı

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tedbir amacıyla Kumköy, Yolağzı, Karainbeyli, Büyük Anafartalar ve Küçük Anafartalar köylerinin tahliye edildiğini duyurdu.

12 Uçak, 12 Helikopterle Müdahale

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre söndürme çalışmalarına 12 uçak, 12 helikopter, 94 arazöz, 3 iş makinesi ve 560 personel katılıyor. Yangınla mücadele sürerken, ekiplerin yerleşim yerlerini alevlerden korumak için yoğun çaba harcadığı bildirildi.

İLGİLİ HABERLER