CHP’ye kayyum atanacak iddiası Ankara'yı karıştırdı!

CHP’li vekiller, İmamoğlu ve erken seçim talebiyle başlatılan imza kampanyasına yarın destek verecek. Kayyum iddialarına Külliye yanıt verdi.

CHP’ye kayyum iddiası gündemi karıştırdı: Külliye ve parti yönetimi iddiaları yalanladı

CHP’nin yarın düzenleyeceği imza kampanyası öncesinde sosyal medyada dolaşıma giren “kayyum atanacak” iddiaları Ankara’da siyaset gündemini hareketlendirdi. CHP milletvekillerinin Ekrem İmamoğlu’na destek ve erken seçim çağrısıyla başlatılan kampanya için Genel Merkez’e çağrılması, söylentilerin fitilini ateşledi.

'İtibar etmeyin'

Parti yönetimi, tüm milletvekillerinin sabah saat 10.00’da kampanyaya destek amacıyla çağrıldığını belirterek iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada, yalnızca kurumsal kaynaklardan yapılan duyurulara itibar edilmesi gerektiği vurgulandı. Öte yandan, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün 12/12 sistemine geçmesi ve güvenlik tedbirlerinin artırılması da farklı yorumlara neden oldu. Bu gelişme, bazı çevrelerce olası siyasi operasyonların işareti olarak yorumlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, emniyetin çalışma düzeninin vatandaş güvenliği için planlandığını ve sosyal medyada dolaşan içeriklerin manipülatif olduğunu belirtti. Kampanyanın planlandığı şekilde sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi'nde başlayacağı, herhangi bir olağanüstü durum olmadığı kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER