Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında Hollanda’nın Lahey kentinde kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Gündemde Gazze'deki insani kriz ve Orta Doğu'daki gelişmeler vardı. Ancak zirveden yansıyan bir kare, diplomatik temaslardan daha fazla konuşuldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elindeki gizemli zarf.
Basına Kapalı Görüşmeden Sızan Detaylar
İki liderin basına kapalı geçen görüşmesinden önce verilen pozlarda Erdoğan ve Trump’ın samimi tavırları dikkat çekti. Ancak sosyal medyada esas yankı uyandıran detay, Erdoğan’ın elinde tuttuğu zarf oldu. Zarf, kısa sürede spekülasyonların odağı haline geldi.
Gazeteci Murat Çiçek’ten Açıklama
24 TV ekranlarında konuya açıklık getiren Gazeteci Murat Çiçek, "Kaynaklarıma sordum, zarf Amerika’dan verilmedi. Bu tarz toplantılarda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı veya devlet kurumları tarafından hazırlanan bilgi notları yer alır," diyerek spekülasyonlara son noktayı koydu.