Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la samimi sohbeti gündem olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Davutoğlu’nun açıklamaları, siyasette yeni bir yakınlaşma ihtimalini tartışmaya açtı.
"Devlet Darda Derlerse Tereddüt Etmem"
NOW TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edilirse kabul eder misiniz?" sorusuna verdiği yanıtla siyasi kulisleri hareketlendirdi. Davutoğlu, bu soruya şu sözlerle yanıt verdi:
“Ben devleti tanıyorum, biliyorum. Eğer bana 'Devlet darda, ülke ekonomisi iflas noktasında. Gelin şu devleti restore edelim' denirse tereddüt etmem.”
Ancak sembolik bir görev teklifine sıcak bakmadığını belirten Davutoğlu, yetki ve sorumluluğun dengeli olması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:
“Benim için önemli olan yetkiyle sorumluluğun dengeli olması. Devletin yeniden inşasına katkı sunmak devlet adamlığıdır.”
“Kişisel Küslük Söz Konusu Değil”
Davutoğlu, eski siyasi yol arkadaşlarıyla bireysel bir küslük yaşamadığını da ifade etti. Bu açıklama, geçmişte aynı saflarda yer aldığı AK Parti kadrolarıyla olan ilişkilerinin yeniden şekillenebileceğine dair yorumlara yol açtı. Davutoğlu:
“Ben kimseyle şahsi bir mesele içinde değilim, mesele devletin geleceğidir.” dedi.
Ali Babacan da Sinyal Verdi
Gelecek Partisi liderinin bu çıkışı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın benzer bir açıklamasıyla daha da anlam kazandı. Babacan, konuk olduğu programda AK Parti’ye geri dönüp dönmeyeceği yönündeki soruya şu şekilde yanıt verdi:
“Benim Tayyip Bey'le ne bir kırgınlığım ne bir kızgınlığım var. Onun memleket sevgisinden ve Allah inancından şüphem yok. Ancak anlaşamadığımız nokta, bu ülkenin nasıl yönetileceği. CHP'yle bile oturduk, çalıştık. Kategorik olarak kimseye kapımızı kapatmayız ama bugün itibarıyla Tayyip Bey'de veya AK Parti yönetiminde bir değişim iradesi görmüyorum.”