Diyarbakır’da yaşayan 18 yaşındaki down sendromlu Sedanur Kaya’nın en büyük hayali olan gelinlik giyme isteği, vefat eden babasının vasiyeti üzerine ailesi tarafından gerçekleştirildi. Merkez Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen temsili düğünle Sedanur, beyaz gelinliğiyle adeta bir prenses gibi parladı.
Yaklaşık dört yıl önce hayatını kaybeden babası Mehmet Kaya’nın “Kızımın bir gün mutlaka gelinlik giydiğini görmek isterdim” sözleriyle ailesine bıraktığı vasiyet, bu anlamlı organizasyonla yerine getirildi. Aile üyeleri, komşular ve yakın dostların katıldığı törende Sedanur’un mutluluğu gözlerinden okundu.
“Prenses oldum” diyerek sevincini paylaştı
Gelinliğini giydikten sonra büyük bir heyecan yaşayan Sedanur Kaya, duygularını “Prenses oldum, saçımı topuz yaptılar, çok mutluyum” sözleriyle ifade etti. Törende kardeşi Serkan Kaya’nın eşlik ettiği Sedanur, müzik eşliğinde dans ederek unutulmaz anlar yaşadı.
“Kızımın hayalini ve babasının vasiyetini yerine getirdik”
Anne Çiçek Kaya, bu özel günün hem Sedanur hem de aile için büyük anlam taşıdığını belirtti. “Eşim vefat etmeden önce kızımızın gelinlik giydiğini görmeyi çok isterdi. Bugün hem onun vasiyetini yerine getirdik hem de kızımın hayalini gerçekleştirdik. Keşke babası da burada olsaydı ama eminim bizi izliyordur.” dedi.
Organizasyona katılan komşular ve davetliler de Sedanur’un mutluluğuna ortak olarak “Bugün onun gerçek bir prenses gibi parladığı bir gündü.” yorumlarında bulundu.