Emrullah Erdinç: 'Hakkımda herhangi bir suçlama bulunmuyor'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Emrullah Erdinç, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Erdinç, serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından detaylı bir açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Emrullah Erdinç, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Erdinç, serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından detaylı bir açıklama yaptı.

“Sadece bilgime başvuruldu, hiçbir suçlama yöneltilmedi”

Gözaltı sonrası İstanbul Adliyesi'nde ifadesi alınan Emrullah Erdinç, yaptığı açıklamada soruşturmanın, daha önce tutuklanan eski Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile ilgili olduğunu belirtti. Soruşturma kapsamında yalnızca tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldığını vurgulayan Erdinç, "Adli kontrol olmaksızın serbest bırakıldım. Hakkımda herhangi bir suçlama bulunmuyor" dedi.

“Saç ve kan testi talebinde ben bulundum”

Erdinç, yaşanan süreçte kamuoyunun bilgi kirliliğinden etkilenmemesi adına kendi talebiyle saç ve kan testi yapılmasını istediğini, ancak savcının bu testlerin gerekli olmadığını belirttiğini ifade etti. Erdinç, “Adli Tıp her başvuran kişiye test uygulamıyor, savcının takdirine bağlı” dedi.

“Yayınlarıma kaldığım yerden devam edeceğim”

Adliyeden çıkışının ardından yaptığı paylaşımda kendisini merak eden takipçilerine teşekkür eden Erdinç, “Devlet ne zaman isterse yine ifade vermeye hazırım” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yaşanan sürecin ardından yayınlarına ara vermeden devam edeceğini duyurdu.

Soruşturma genişliyor

Uyuşturucu soruşturması kapsamında daha önce Mehmet Akif Ersoy ve spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklanmış, dosya kapsamında Cihan Şensözlü, İsmail Ahmet Akçay ve bazı isimler de cezaevine gönderilmişti. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran da aynı soruşturma kapsamında ifade vermiş ve adli kontrolle serbest kalmıştı. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Umut Evirgen ve Ali Yaşar Koz da bugün adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

İLGİLİ HABERLER