İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, “Aziz İhsan Aktaş suç örgütü” soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında tahliye kararı verdi. Uzun süredir kamuoyunun yakından takip ettiği dava sürecinde alınan bu yeni karar, siyasi gündemde önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.
Ahmet Özer’in tahliyesiyle birlikte, Esenyurt Belediyesi'ndeki idari boşluğun ve yargı sürecinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu. Mahkemenin kararının ardından, Ahmet Özer'in yeniden siyasi arenaya dönüp dönmeyeceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.
İki ayrı dosyada yargılandı
Eski başkan Özer, ilk olarak “Kent Uzlaşısı” soruşturması kapsamında 30 Ekim 2024 tarihinde tutuklanmış, ardından Temmuz 2024’te görülen duruşmada bu dosyadan tahliye edilmişti. Ancak henüz özgürlüğüne tam kavuşamadan, bu kez “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla, Aziz İhsan Aktaş örgütü soruşturması kapsamında yeniden tutuklanmıştı.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, son yaptığı değerlendirme sonucunda, Ahmet Özer hakkında tahliye kararı vererek, soruşturmanın tutuksuz yargılama ile devam etmesine hükmetti.