Eskişehir'de otomobil yayaların arasına daldı: 3 öldü

Eskişehir’de Odunpazarı ilçesinde otomobil, tramvaydan inip yolun karşısına geçmek isteyen yayalara çarptı. Kazada Eray Akyol (21), Ayşegül Seliti (14) ve Samiye Saygı hayatını kaybetti. Sürücü kaçtı, araç 1 kilometre ileride terk edilmiş bulundu.

Eskişehir’de gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, tramvaydan inerek yolun karşısına geçmek isteyen yayalara otomobilin çarpması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi. Kazanın ardından sürücünün olay yerinden kaçtığı, daha sonra aracı terk ederek izini kaybettirdiği bildirildi.

Kaza Odunpazarı’nda meydana geldi

Kaza, 05 Ocak 2026 günü saat 00.30 sıralarında Odunpazarı ilçesine bağlı 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı üzerinde yaşandı. Sürücüsü henüz belirlenemeyen 26 ADU 714 plakalı otomobilin, tramvaydan indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan yayaların arasına daldığı belirtildi.

3 yaya olay yerinde hayatını kaybetti

Otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulan yayalardan Eray Akyol (21), Ayşegül Seliti (14) ve Samiye Saygı’nın hayatını kaybettiği tespit edildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede üç kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde bulunan yakınların gözyaşı döktüğü öğrenildi.

Sürücü kaçtı, otomobil terk edilmiş halde bulundu

Kaza sonrası sürücünün otomobille olay yerinden uzaklaştığı, yaklaşık 1 kilometre sonra ise aracı terk edilmiş halde bıraktığı kaydedildi. Yapılan ilk incelemelerde sürücünün otomobili bıraktıktan sonra yaya olarak kaçtığı tespit edildi. Polis ekipleri, sürücünün kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı.

İLGİLİ HABERLER