Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! IBAN detayı beklenmiyordu..

Mahkeme, IBAN bilgisini kiracıyla paylaşmayan ev sahibini haksız buldu. Kararla birlikte kiracının kira ödemelerini yapacağı hesap mahkeme tarafından belirlendi. Hukukçular, ev sahiplerinin IBAN paylaşmama yoluyla tahliye baskısı yapamayacağını vurguladı.

İstanbul’da yaşanan bir dava, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara yeni bir boyut kattı. Bir dairenin satışının ardından yeni ev sahibi, kiracısıyla IBAN bilgisini paylaşmadı ve kira ödenmediği gerekçesiyle kiracıyı tahliye etmek istedi.

Mahkemeden "IBAN'ını ver" kararı

Yaşanan ihtilaf yargıya taşındı. Mahkeme, kiracıyı haklı buldu ve ev sahibine hesap numarası açarak IBAN bilgisini paylaşma yükümlülüğü getirdi. Böylece kiracı, belirlenen hesaba kira ödemesi yapabilecek.

Hukukçulardan uyarı

Gayrimenkul hukukçusu Avukat Çiğdem Kezer, “Kiracılarla ev sahipleri arasındaki uyuşmazlıklar her geçen gün artıyor. Ev sahipleri IBAN paylaşmayarak kiracıyı zor durumda bırakmaya çalışabiliyor. Ancak mahkeme, bu tür girişimlerin önüne geçiyor” dedi.

Kiracıların bu durumda “tevdi mahalli davası” açarak ödeme yapılacak hesabın belirlenmesini sağlayabileceğini vurgulayan Kezer, “Tahliye baskısı için bu yol kullanılmak isteniyor. Kiracılar, mutlaka ev sahibinden hesap bilgilerini talep etmeli” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER